Actie voor Transitie 

Oplossingen in onbekend vaarwater

De coronacrisis is de meest recente crisis die veel mensen en organisaties de ogen heeft geopend dat we met deze planeet niet kunnen doorgaan, zoals we dat altijd hebben gedaan. Velen zijn op zoek naar oplossingen in voor hun onbekend vaarwater. Er is alom behoefte aan een vernieuwde visie, een holistische kijk op het financieel-economische systeem en het leven zelf. Bedrijven zijn op zoek naar nieuwe verdienmodellen en organisatorische structuren. Bij velen bekruipt er een onderbuikgevoel dat de wereld naar de knoppen gaat als we er niet bewust voor kiezen om het roer om te gooien. Wij begeleiden mensen en organisaties bij het creëren van een nieuwe toekomst, duurzaam, menselijk en betekenisvol.

 

Eenheid en samenwerkingskracht

 

Eensgezindheid en samenwerking zijn cruciale kerningrediënten om positieve veranderingen te bewerkstelligen. In klein en groot verband, in bedrijven, organisaties, en landen, is samenwerking nog vaak gefundeerd op veel onvrede, boosheid en oordelen. Het is een botsing van ego’s met weinig duurzaam rendement. Het is een clash van extreme ideeën, wensen en idealen, terwijl juist eenheid de deur opent naar nieuwe werkelijkheden. Het is onze specialisatie om te bouwen aan eenheid en samenwerkingskracht. Alleen zijn we niet in staat om duurzaam vorm te geven aan nieuwe ideeën en de grootste uitdagingen van deze tijd. Samen zijn we dat wel. Hierbij zetten we ons uitgebreide netwerk in om praktische oplossingen en vernieuwing snel en professioneel te realiseren. 

De middenweg

 

Wat ons betreft gaat erom de balans te vinden in het woud van tegengesteld denken. Om een middenweg te vinden, waarbij niet ‘het ideaal’ sturend is, maar een visie waarin alles wordt meegenomen dat voor alle stakeholders het meeste ertoe doet. De scherpe randjes, de extremiteit en de ‘perfectie’ zijn eruit gehaald, terwijl de gezamenlijke ideeën, gedachtes en wensen, waar iedereen zich in herkent, overblijven en het uitgangspunt vormen voor de beoogde transitie.

 

Menselijke creatiekracht

 

Vaak verlangen mensen in de ziel naar hetzelfde. Dat verlangen is evenwel zo bedekt door ons denkvermogen hoe dat praktisch gerealiseerd moet worden, dat er onnodige tegenstellingen ontstaan tussen mensen, die het in de kern over veel zaken best eens kunnen worden met elkaar. Hoe meer we bereid zijn om ruimte te geven aan dat wat ons bindt, al hetgeen we met elkaar gemeenschappelijk hebben, hoe eenvoudiger het is om daaraan met elkaar vorm te geven. De sterk gepolariseerde wereld lost dan op in een wereld waarin de menselijke creatiekracht in de stroming van de rivier van vernieuwing kan komen. Dat vormt het uitgangspunt van ons werken binnen bedrijven en organisaties.

Reconsidering

the

Future

 Find direction and positive solutions in challenging financial-economic times. 

Finding

the Middle Way

Discover what people have in common. Find new strenght to work from a united spirit.

Working 

beyond

the ego

Integrate highest human values such as compasssion, simplicity and empathy.

Practice Coherence

by Nature

Apply holism and ethics. Make  a positive impact on people, planet & profit.

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook

Contact Information

  • LinkedIn

Ivo Valkenburg en Lili Valkenburg-Baumann zijn toegewijd aan mensen en organisaties die een nieuwe toekomst willen creëren, duurzaam, menselijk  en betekenisvol. En om samen praktische oplossingen voor de grootste (financieel-economische) uitdagingen van deze tijd te vinden. Heb je vragen en/of opmerkingen, aarzel niet om contact met ons op te nemen! 
 

Valkenburg bv
Heusden (Gemeente Heusden), The Netherlands

Transilvania Retreat Center SRL
Str. Principala 597F, 407135 Calatele, Jud. Cluj, Romania

Email: ivo@ivovalkenburg.nl 

Mobiel: + 31 (0) 625 1100 37

© 2023 by The Middle Way Future Business Architects

Photo Credit Header: Gerard Voshaar (SmartZine)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief