top of page

Niet gezwicht voor de wereld

Updated: Aug 16, 2020


Het nieuwe boek van Ivo Valkenburg is duidelijk geïnspireerd op Kahlil Gibrans’ boek ‘De Profeet’, waar het de verwaarlozing van de wereldse schoonheid betreft. Gibran getuigt over een ideaal dat in de ziel van elk mens boven alle kritiek verheven is. The Beatles, John F. Kennedy en Indira Gandhi lieten zich erdoor inspireren. Zijn universele boodschap van onvoorwaardelijke liefde en medemenselijkheid is allesbehalve een spiegel van het dagelijkse leven.

De schoonheid waarover Gibran in alle aspecten van het leven spreekt, wordt in de wereld op grote schaal verwaarloosd. Toch zijn er altijd mensen die, ondanks alles, niet zijn gezwicht voor de wereld. Ze laten zien hoe het leven eruit kan zien als het wordt doorspekt met compassie en empathie voor alles en iedereen. In Niet gezwicht voor de wereld spreekt Valkenburg met 45 mensen die hun werk en leven in dienst stellen van mens, natuur en samenleving. Samen vormen ze een klein stroompje van menselijke creatiekracht dat wereldwijd steeds meer uitgroeit tot een stevige rivier van vernieuwing en radicale herziening van bestaande structuren. In hun werk kunnen we wellicht een flits opvangen van de diepe realisatie die Gibran deelt met de wereld; die tragische schoonheid en rechtvaardigheid van het leven en de goddelijke verzekering dat wij de eeuwigheid bezitten.


Ivo Valkenburg (1966) is al meer dan dertig jaar actief in de wereld van financiële dienstverlening. Eerst als financieel adviseur, later als facilitator van vernieuwingsprocessen binnen ondernemingen. Zeven jaar woonde hij in alle eenvoud met zijn gezin in de bergen van Transsylvanië. In 2020 voelde hij zich geroepen terug te keren naar Nederland. Daar helpt hij als interimmanager mensen in organisaties om in de goede stroming te komen vanuit de grote uitdagingen op financieel-economisch gebied, altijd met een enthousiast oog voor het welzijn van mensen in de transitie naar een toekomstige wereld.

Auteur: Ivo Valkenburg

Titel: Niet gezwicht voor de wereld

Ondertitel: Transitie in de voetsporen van Kahlil Gibran

Omvang: 224 pagina’s, paperback

Afmeting: 14 x 21 cm

ISBN: 9789493201101

Prijs: € 19,95 (excl. btw € 18,30)

NUR 720/728/740

Verschijning: 15 september 2020 bij Uitgeverij Edicola te Deventer


Reserveer nu alvast een door Ivo gesigneerd exemplaar zonder verzendkosten in NL & BE en wees ook  verzekerd van toegang tot online livestream van de boeklancering op zaterdag 26 september van 11:00 tot 13:00 uur.