LEVEN! Gelukkig Nieuwjaar!

De afgelopen twee weken hebben we doorgebracht in 'onze' bergen van Transylvanie! We zijn vooral naar Roemenie afgereisd om de vader van Lili te bezoeken. Het was ontroerend om te zien hoe Lili's vader lichamelijk tot weinig of niets meer in staat is, terwijl zijn geest nog zo helder is. Hij vroeg om zijn bril en keek met een grote glimlach naar zijn dochter. Niet eerder heb ik iemand met zoveel liefde zien stralen. Ik keek naar de uitwisseling van onvoorwaardelijke liefde tussen vader en dochter. Wellicht is dat een van de redenen waarom we kinderen hebben ... om alvast een klein beetje de Goddelijke liefde te kunnen ervaren. Lili's vader heeft fysiek gezien een buitengewoon zwaar leven achter de rug. Het lijkt evenwel of hij zich nauwelijks of niet meer identificeert met de (pijnlijke) staat van zijn lichaam. Hij straalt als de zon, dwars door alle wereldse pijnen heen. Hij is een levend bewijs dat het LEVEN uit meer bestaat dan een lichaam. Ik maak een diepe buiging voor zijn geestelijke rijkdom!


Afgelopen weekend zijn we teruggekeerd en las ik The Provisioner, de periodieke update van Lars en Robyn en Marie Veraart-Bors, oprichters van Provision Transylvania, een van de vele inspirerende projecten zoals beschreven in m'n laatste boek Niet gezwicht voor de wereld. In deze nieuwsbrief een link naar een klassieke opname tussen Lars en zijn buurvrouw Marioara over de pandemie. Ditmaal rolden de tranen van het lachen over mijn wangen. Lili's vader en Marioara zijn twee voorbeelden van mensen die LEVEN. Authentiek, bezield en uniek.


Voor 2021 wens ik jou toe om voorbij de constante dualiteit van de wereld voluit het eindeloze LEVEN te proeven! We kunnen die momenten ervaren in onze ziel, in elkaars ziel, in de essentie van alles en iedereen. Gelukkig Nieuwjaar!




159 views0 comments

Recent Posts

See All
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook

Contact Information

  • LinkedIn

Ivo Valkenburg and Lili Valkenburg-Baumann are dedicated to support people and organizations to make a new future possible. Finding practical solutions for the 21th challenges in the world. Feel free to drop us a line!

Valkenburg bv
Heusden (Gemeente Heusden), The Netherlands

Transilvania Retreat Center SRL
Str. Principala 597F, 407135 Calatele, Jud. Cluj, Romania

Email: ivo@ivovalkenburg.nl 

Phone: + 31 (0) 625 1100 37

© 2023 by The Middle Way Future Business Architects

Photo Credit Header: Gerard Voshaar (SmartZine)

Join Our Mailing List